onsdag 13 januari 2010

A Non Smoking Generation "Försvarstalet/Tjejen"

Denna reklam slår huvudet på spiken, precis så tänker ungdomarna.. Gjorde iaf vi, gör våra föräldrar det så kan det väl aldrig vara så farligt.. Därför har jag svårt för föräldrar som röker inför sina barn eftersom jag vet hur man tänkte, mamma gör det, då är det väl ok?

7 kommentarer:

  1. Håller med dig delvis. Men samtidigt så måste faktist barn inse att visa saker måste man kunna göra som vuxen( inget försvar mot rökning)som en "vuxensak", utan att barnen tar efter om du förstår vad jag menar.

    När jag började röka som 13 -åring så var det definitivt inte pga mamma, snare pga min "snälla " stora syster som tvingade mig för att jag inte skulle skvallra, vilket jag gjorde ändå :) Fast på den tiden fanns det rökruta på Bengtsgården och ingen åldersgräns på inköp.

    SvaraRadera
  2. Hehe ja vi har nog delade åsikter där :) Jag å mina vänner hade ju tänkadet, deras föräldrar gjorde det, å mina hade.. Varför skulle inte jag få.. Mina syskon hade oxå rökt.. Så farligt kan det ju inte vara, å har dom så får jag oxå.. Så skulle mamma bli arg kunde hon inte det för hon själv gjort det!

    Föräldrar ska vara förebilder för sina barn, visa vad som är bra och dåligt.. Hehe jag slutade ju ganska fort med rökningen som tur var.. Alkohol var oxå en sak jag inte var så intresserad av, tror mycket var att jag aldrig såg det under min uppväxt, såg aldrig mamma el pappa fulla så gjorde nog mycket.. Tror jag iaf :) Fanns rökruta när jag gick oxå, dock åldersgräns på dom men kiosken bredvid konsum sålde till alla så var inga problem.. Men som det verkar på ungdomarna idag så är varken rökning el alkohol intressant! Det gillar vi :)

    SvaraRadera
  3. Nä, det är väldigt lugnt på fronten gällande alkohol coh rökning faktiskt, vilket jag som förälder också gillar!!

    Klart man som förälder ska vara förebild, men jag lever så långt bort ifrån min barndom som man kan göra, så jag vet inte direkt om min mor var någon bra förebild. Däremot är jag väldigt noga med att ha en öppen dialog med mina barn, så det har inte behövts smygas med något. Jag brukar säga att det är bättre att få reda det från dom än på andra vägar. För man får ALLTID reda på det förr eller senare :)

    När jag var ung berättade man ju aldrig något för sina föräldrar :)

    SvaraRadera
  4. Ja samma med syrrans unge, det finns inga av hans vänner som röker el dricker.. Men som jag minns så var den åldern roligast, vi festade inte men var ute på glid varje kväll.. Dagens ungdom sitter hemma varje kväll typ..

    Min mamma var en bra förebild, hon var sträng men det behövs.. Men funkade inte så bra med mig ;) Jag lyssnade inte alltid.. Men nu så här när man blivit äldre så fattar man varför.. Hihi! Ja jag berättade inget för mina, men det skulle ju ta bort det roliga i det förbjudna.. Jag är sån jag :D Jo man får alltid reda på allt.. Mamma fick reda på att jag rökte, dumma rökruta där vanligt folk åkte förbi :) Men hon tog det ganska lugnt, bara jag slutade.. Gjorde jag inte men ändå :D Till slut en dag stod jag på rökrutan å sa va fan står jag här för.. Gick aldrig tillbaka igen.. :)

    SvaraRadera
  5. Vår mor var sträng, fast på fel sätt :(. Detta är lite tungt att berätta men jag är uppvuxen hos en mamma som nog egentligen inte ville ha barn...

    SvaraRadera
  6. Förstår att det är en tung sak att berätta.. Inte så lätt då att vara barn kan jag tänka mig.. Men det är ju tur du lever långt ifrån din uppväxt då..

    SvaraRadera
  7. Det är ju ändå uppväxten som gjort mig till den människa jag är idag, och jag tycker jag är riktigt bra :)

    SvaraRadera